04-11-06

Bahar

Samenkomst op 7 november voor het Hof van Beroep te Gent tegen de anti-terroristenwetgeving!

 

Geachte Mevrouw, geachte Heer,

Hierbij vindt u het perscommuniqué van CLEA (Comité voor de vrijheid van mening en vereniging) aangaande het vonnis in beroep in het proces van de vermoedelijke leden van de DHKP-C, dat zal uitgesproken worden op 7 november aanstaande, en aangaande een manifestatie die op die dag voor het gerechtsgebouw zal gehouden worden.

Zou U uw lezers en kijkerspubliek hiervan willen op de hoogte stellen ?

Wij willen U bij voorbaat danken voor uw medewerking.

Voor CLEA,

J. Palma

....................

 

Perscommuniqué vanwege CLEA (Comité voor de vrijheid van mening en vereniging) - 3/11/2006

 

Samenkomst op 7 november voor het Hof van Beroep te Gent tegen de anti-terroristenwetgeving!

 

Op dinsdag 7 november valt het vonnis in het proces tegen 9 personen die beschuldigd worden van lidmaatschap van de DHKP-C. Procureur Delmulle eist ondermeer 7 jaar effectieve opsluiting van Bahar Kimyongür !

Sinds enkele maanden alarmeert CLEA (comité voor de vrijheid van mening en vereniging) de publieke opinie en de media over de gevaren van dit uitzonderingsproces. Op dit proces wordt immers een uitzonderingswetgeving toegepast in naam van de strijd tegen het "terrorisme".

Het is een proces dat de burgers heeft toegelaten om kennis te nemen van interpellerende informatie: over folteringen op massale schaal, waarvan Turkije een dagelijks systeem heeft gemaakt; over de handelswijze van de Belgische autoriteiten die blijkbaar vastbesloten zijn om met dit proces te knoeien tot er een vonnis valt dat Ankara gunstig stemt; over de mislukte poging - met complot, geheime bijeenkomsten van functionarissen incluis - om Bahar Kimyongur uit te leveren aan het land waarvan hij nooit heeft opgehouden om de folteraars en de maffia aan te klagen

Gans het repressief arsenaal dat na 11 september 2001 door de Belgische overheden is aangenomen, en dat nu gebruikt wordt tegen een Turkse communistische militant, wil sociale contestatie gelijkschakelen aan banditisme.

Als Bahar Kimyongur veroordeeld wordt zal dit betekenen dat de vrijheid van meningsuiting en vereniging, voor hen die strijden tegen sociale onrechtvaardigheid, voortaan zal afhangen van de Belgische anti-terroristenwetgeving van 2003.

Het is daarom dat CLEA een grote samenkomst organiseert voor het Hof van Beroep te Gent op 7 november vanaf 8.30 u (Hof van beroep te Gent, Koophandelplein 23, 9000 Gent).

Wij hopen dat de pers talrijk aanwezig zal zijn om deze gebeurtenis weerklank te geven bij het publiek.

Alle verdere informatie vindt u op www.leclea.be

Persconferentie

CLEA zal ook een persconferentie organiseren in samenwerking met de Liga voor de Mensenrechten en de advocaten van de 9 op woensdag 8 november om 11 uur in Café Greenwich te Brussel. Wij zullen u binnenkort over dit initiatief bijkomende informatie toezenden.

 

13:44 Gepost door F. in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.