13-11-05

Bernard Guy Raud


Bernard-Guy Raud, zanger, toondichter en muzikant is degene op wie gerekend wordt om het Bretoense benefietconcert voor Peio SERBIELLE te organiseren.

 

Hij heeft zijn jeugd doorgebracht in Riantec, bij de Mor-bihan of “kleine zee” en woont nu in Locmiquélic (Het meer van de kleine Michel)

 

Na een vredige en studieuze periode wordt de twaalfjarige Bernard-Guy naar de stad gestuurd om er zijn studies verder te zetten. Maar de stad kon deze jonge dromer alleen maar ontmoedigen en de studies gingen achteruit!

 

Zijn ouders besloten toen hem op pensionaat te zetten, in Baud (centrum Bretagne).

 

Zijn studies gingen er niet op vooruit maar zijn verliefdheid, op dertienjarige leeftijd, voor een meisje van zijn leeftijd hielpen hem, tussen enkele zedige kussen door,  de schoonheid en de poëzie van de streek waar hij vertoefde te ontdekken!

 

Na meerdere mislukte pogingen zijn weg te vinden besloot hij, zoals zijn voorouders, zijn geluk te wagen op zee! Maar uiteindelijk besloot hij zijn studies te hervatten en ditmaal met succes.

 

Zoals veel Bretoenen, woonde en werkte hij een tijdje in Parijs. De zee en de natuur lieten hem echter niet los zodat hij naar Bretagne terugkeerde en zich ging wijden aan zijn poëzie en muziek. Met enkele vrienden, stichtte hij “Rats de Marée” waarmee hij in het voorprogramma van Gilles Servat optrad.

 17:44 Gepost door F. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.