10-09-05

Ik ben voor Peio! Je suis pour Peio!


Zo verklaart de zanger RENAUD
 

Ik ben voor Peio !

 

Hierbij wil ik mijn onvoorwaardelijke steun betuigen aan Peio Serbielle en allen die de moed en de waardigheid hebben hem te steunen. Ik denk aan Meester Blanco, mijn vriend Christian Laborde of de Heer Noël Mamère.

 

Ik ken en bewonder het opmerkelijke artistieke werk van Peio al lange jaren. Door zijn groot talent heeft hij in zijn bewonderenswaardige muziek zijn liefde voor de Baskische taal, het Baskische volk, zijn identiteit, tradities en cultuur steeds op de voorgrond gebracht.

 

Peio Serbielle is geen terrorist, hoort bij geen enkele clandestiene beweging en beging geen enkele misdaad behalve het herbergen van politieke vluchtelingen die met uitwijzing bedreigd werden. Bewust zijnde van het feit dat Baskische militanten, al dan niet “activist”, nog gefolterd worden in de Spaanse commissariaten en gevangenissen heeft Peio, zoals eerder Jean-Philippe Casabonne, een dak verschaft aan opgejaagde mensen. Hiermee zijn daden aanpassend aan zijn ideeën die steeds getuigden van zijn solidariteit met het Baskische Volk!

 

Ook al verzet ik me tegen elke vorm van geweld en terrorisme, uit eender welke hoek, en ook al ben ik weinig ontvankelijk voor de argumenten van hen die de gewapende strijd prediken, toch zal ook mijn huis steeds open staan voor deze mensen. Ik zal hen ontvangen zonder te aarzelen, zonder eerst naar hun strafblad of het waarom van de vervolging door het Spaanse of Franse Gerecht te vragen.

 

Ik wens dat Peio Serbielle zo vlug mogelijk vrijkomt en ben geschokt door de wel zeer lange “voorlopige hechtenis”. Ik wil hem mijn solidariteit en onvoorwaardelijke broederlijkheid betuigen.

Texte original
http://cotebasque.net/zekos/niouz2d.asp

 

16:18 Gepost door F. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.